Kontinent Dalsland – Team

Anna Lindal har en bakgrund som konsertmästare och professor och är nu frilansande violinist inom främst kammarmusik och fri improvisation inom experimentella och samtida uttryck men även inom barock och klassisk repertoar. Ingår i ett antal olika aktiva ensembler inom kammarmusik såsom exempelvis Lipparella och Makadam samt i ensemble Skogen, Fire! Orchestra, violinduo med Eva Lindal mm. Har samarbetat med många tonsättare och drivit flera tvärkonstnärliga samarbeten i samarbete med regissörer, dansare, konstnärer och författare.

Anders Nyqvist spelar trumpet och har sedan 2004 varit medlem av Klangforum Wien, en ledande ensemble för avantgardemusik baserad i Wien, Österrike. Med Wien som bas åtnjuter han en internationell karriär som kammarmusiker och som soloartist har han varit aktiv med många av Europas största orkestrar, institutioner och festivaler. Genom sitt konstnärliga ledarskap för Klangforum Wien har Anders byggt upp starka band till det internationella musiklivet. Utöver spelandet så undervisar han trumpet vid universitetet i Wien och Graz. Med världen som spelfält trivs han dock bäst vid stugan i Ånimskog Dalsland, där han tillbringade stor del av sin uppväxt.

Ivo Nilsson växte upp i Gamla Stan i Stockholm och delar sitt musikerskap mellan trombonen och tonsätteri. En internationellt celebrerad klangkonstnär, med mångåriga erfarenheter av den europeiska och svenska musikterrängen. Ivo är medlem i KammarensembleN och i Kungliga Musikaliska Akademin samt var konstnärlig ledare för den internationella festivalen Stockholm New Music.

Vargödottern Elsbeth Bergh är violast och verksam inom historisk och experimentell musik. Som ordförande för föreningen Levande Musik har hon outtröttligt drivit många musikprojekt som byggt på lokala samarbeten i Västra Götalandsregionen. Elsbeth är en cylinder i motorn som driver Kontinent Dalsland framåt. Makadam och Karlsson Barock är två av Elsbeths sammanhang.

Henrik Denerin åtnjuter en fruktbar internationell karriär som kompositör och har fått beställningar och framförts runt om i världen av ensembler och musiker såsom Ensemble Recherche, Ensemble Aleph, Axelsson/Nilsson Duo, Gageego!, Basel Kammerorchester, Athelas, L’instant Donné och Kwartludium vid internationella festivaler som ISCM, Nordic Music days, Donaueschingen, Darmstadt Ferienkurse, Mixtur Festival och runt om i Europa samt Amerika, Asien och Australien. Henrik är född i Tanumshede, studerade för Luca Francesconi i Malmö samt för Richard Toop och Karlheinz Stockhausen. Sommarjobbade under sin studenttid som slussvakt på Dalslands Kanal.