PROGRAM 2024

Välkommen till Kontinent Dalsland 2024!

 

Efter festivalerna 2022 och 2023 görs Kontinent Dalsland i år i en ny tappning, där vi gör nedslag på olika platser i Dalsland två helger i september.

Lördag 7 september

 

BRUK, Dals Långed
Pinquins – I N T E R V A L L

Den 7 september är Kontinent Dalsland med på BRUK och presenterar INTERVALL – ett scenisk performance av och med den norska slagverksensemblen Pinquins och scenograf Kersti Alm Eriksen.

Söndag 8 september

 

Jennifer Torrence
Bohuslän Big Bang

Den 8 september fortsätter vi göra ljud på BRUK med stycket Ricefall för 16 utövare, lett av slagverkaren Jennifer Torrence (Pinquins), och med skrot-gamelanorkestern Bohuslän Big Bang.

Fredag 13 september

 

Upperud 9:9, Upperud
Oxögon

I Kvarnen i Upperud bjuder vi in till Oxögon – ett koncept känt från tidigare år av Kontinent Dalsland – där vi låter musiker och tonsättare gå utanför sina inövade program och mötas i nya musikaliska konstellationer. Under kvällen finns möjlighet för både publik och musiker att äta och dricka på Upperud 9:9.

Lördag 14 september

 

Kulturbruket på Dal, Mellerud
Ensemble Hezarfen – Music of Displacement

Den turkiska 11-manna-ensemblen Hezarfen presenterar en konsert som öppnar ett fönster för reflektion över människors öden nära och inom Turkiets gränser – folk som fördrivits på grund av krig från förra århundradet till idag. Med poesi, bild och musik reflekterar detta program om konsekvenserna av ”idealistiska” politiska agendor och nationsbyggande projekt. Ensemblen framför även verk av de svenska tonsättarna Anne Pajunen, Mansoor Hosseini och Katarina Barruk.

Kontinent Dalsland arrangeras av föreningen Levande Musik. I över ett halvt sekel har företrädare för den samtida konstmusiken, musiker och tonsättare engagerat sig i Levande Musik för att presentera det senaste och mest experimentella inom genren. Levande Musik arrangerar mellan 15 och 20 konserter per år med lokalt, nationellt och internationellt verksamma musiker inom det nutida musikfältet och arbetar aktivt för rimliga lönevillkor för musiker och ett jämställt musikliv.